U bent hier

Home

 

Rivierenhof     Uitstap Lakei en Rosa Munda       4de concours Casteels     


Rozenfeesten 2013 

Provinciaal Groendomein Rivierenhof, Antwerpen.

 Het is altijd fijn om met Rosica-leden de infostand op de jaarlijkse rozenfeesten van het Rivierenhof te bemannen. Een  infostand over het veredelen van rozen, tips en goede raad over kweken en onderhouden  van rozen. Het publiek was massaal aanwezig, en ook het mooie weer was van de partij. De rozen lieten het echter wat afweten. Dit kwam door de afgelopen winter, eerst was het te warm daarna een extreme koude periode. Deze combinatie zorgde ervoor dat de rozen 2 à 3 weken later gingen bloeien. Wij hopen voor de editie van 2014 alvast op een overweldigende bloei en opnieuw zo'n prachtig weer.

 

Dank aan de inrichters en het personeel van het Provinciaal Groendomein Rivierenhof, Antwerpen. 

terug


 

Bezoek aan de bedrijven Lakei (Emiel Keiren) en Rosa Mundo (Geert Mooren). Rosica werd uitgenodigd door Emiel Keiren om zijn volledig vernieuwde bedrijf te bezoeken. De Rozenvrienden werden uitgenodigd voor een bedrijfsbezoek bij Geert (Rosa Mundo) De 2 uitstappen tezamen werden een mooi dag.

Onze eerste stop was bij Lakei. Hier werden we ontvangen door Emiel Keiren en Hans van de Laak. Na het welkomswoord en een heerlijke kop koffie met vlaai werden we rondgeleid doorheen het bedrijf, van de hal voor het oppotten tot het pottenveld. Op al onze vragen kregen wij een deskundig antwoord. 

Lakei is een modern boomkwekerijbedrijf met een compleet assortiment rozen en seringen.
De volledige opkweek gebeurt in eigen beheer: van de teelt in de volle grond tot het eindproduct in de pot. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en een professioneel team van medewerkers zorgen voor een topproduct met een constante hoge kwaliteit.

http://www.lakei-boomkwekerijen.nl

 

 Onze tweede stop van de dag was Rosa Mundo, het bedrijf van Geert. Hier kregen wij een rondleiding op enkele velden. Het occulatieseizoen was begonnen: we konden de arbeiders aan het werk zien en vragen stellen, we stelden vast dat occuleren een zwaar beroep is. Bedankt Geert.

http://www.rosamundo.nl/

Onze laatste stop was het restaurant van Tante Jet,  een mooie afsluiter van de dag. 

 

 terug


 

 

4de INTERNATIONAAL CONCOURS VOOR AMATEUR ROZENVEREDELAARS

Op het internationaal vierde concours voor amateur rozenveredelaars, dat plaats had op 23, 24 en 25 augustus 2013 tijdens de rozen happening bij Casteels rozen in  samenwerking met de vereniging voor amateur rozenveredelaars “Rosica”, hebben de vakjury, pers en publiek hun stem uitgebracht. De te behalen prijzen werden toegekend door een internationale pers- en vakjury op 23 augustus. Het publiek en de kinderen stemden op 24 en 25 augustus voor hun favoriete rozen.    

    

 

Winnende rozen 2013

Meest innovatieve roos:

Angèle Martens


 Best geurende roos:

Jos Wijns


Mooiste roos:

Leen Leus (ILVO)


Best geurende roos publiek:

Jos Wijns

 

Mooiste roos publiek:

Erik Friant


Mooiste roos jeugd:

Roger Van de Gaer


terug