U bent hier

Home

2011

 

 

21/05/2011: 100 jaar KVLV. Rosica: De geboorte van een roos standwerk. Doop Rosa"Eeuwige Passie". Klik voor meer

12/06/2011 Rivierenhof standwerk. Klik voor meer

 

 

KVLV vierde hun 100ste verjaardag

Op 21 mei 2011 nam Rosica deel aan het grote evenement voor het 100-jarig bestaan van KVLV dat doorging in de kruidtuin in Leuven.

De stand van Rosica stond in het teken van "de geboorte van een roos". Wij hebben aan duizenden dames van KVLV kunnen tonen hoe een nieuwe roos ontstaat. De belangstelling was groot en we werden dan ook overstelpt met vragen.

 

 

 

 

Om 16 uur werd de roos "Eeuwige Passie" gedoopt. Eeuwige Passie is een creatie van Martin Vissers. De roos werd gekozen door KVLV.

Bij een doop hoort ook een meter en een peter. Carla Durlet (Nationaal voorzitster KVLV) is meter geworden en het peterschap was voor Vlaams minister-president Kris Peeters. Burgemeester Louis Tobback nam het co-peterschap op zich. In de kruidtuin werd ook een perk aangelegd met Rosa "Eeuwige Passie", daar kan vanaf nu iedereen de roos bewonderen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

foto's Erik Friant

Album 100 jaar KVLV

Naar boven

 


 

 

 

Rivierenhof 2011

 

Net als andere jaren is deze toch wel speciale rozen en tuinhappening een succes geweest. We hebben kunnen vaststellen dat ons standwerk erg geapprecieerd werd. De tevredenheid van het publiek over de deskundige uitleg, gegeven door onze leden die talrijk aanwezig waren, is niemand ontgaan. De interesse was zelfs van die aard dat didactisch materiaal thuis werd opgehaald om aan onze leden voor te leggen. We kregen dan ook bezoek van engeltjes die ons lieve woorden kwamen influisteren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekst Jos Wijns

Foto's Erik Friant

 

 

 Naar boven