U bent hier

Home

2008

 

 

15 juni 2008 “Rozendag” in het Provinciaal Groendomein Rivierenhof te Deurne.

Voor onze vereniging was het een extra stimulans om aanwezig te zijn op deze festiviteiten. Om 10 uur werd namelijk de roos “Peter Paul Rubens” gedoopt, een winning van onze voorzitter Martin Vissers. Deze prachtige romantische roos werd in een kunstig bloemstuk verwerkt door Vera, echtgenote van ons lid  Jos Berghmans.   

Foto: Willy Daenen Na de met fijne humor doorspekte dooprede van Ivo Pauwels mochten meter Mevr. Nadine Bogaert en peter Dhr. Dominique Santens deze roos overvloedig met champagne dopen. Via een wedstrijd in het tijdschrift “Bloemen en Planten”werden beiden geselecteerd. Getuige en kunstenares Mevr. Marie-Claire Pruym-Pierens maakte nadien aquarellen van deze roos terwijl de genodigden werden verwend met een heerlijke cava.

Een aantal vrijwilligers van Rosica hadden zich geëngageerd om een stand te bemannen en zo onze vereniging bij deze gelegenheid wat meer in de openbaarheid te brengen, informatie te geven aan geïnteresseerden en via reële demonstraties te laten zien op welke manier men te werk gaat om een nieuwe roos te creëren. Aandachtige bezoekers kregen als aandenken een geurende tak “Peter Paul Rubens” mee, ons ter beschikking gesteld door “Rozen Casteels” uit Putte.

 

Foto:Jos Berghmans

Iedereen was zeer tevreden, onze stand had vrij veel aantrek, de sfeer zat er goed in en het weer viel eigenlijk wel mee, kortom: we hadden allen een erg leuke dag!

Naar boven

 


 22 Juni 2008 OPENTUINEN LANDELIJKE GILDEN.

Een van de Rosica leden stelt zijn 30 are grote rozentuin open gedurende twee weekenden.

De meeste leden waren present op 15 juni in “Het Rivierenhof” te Antwerpen dus heeft iedereen voor zichzelf uitgemaakt om op 22 juni de rozentuin van François Vandersmissen te bezoeken.

Ondanks dat dit niet afgesproken was in een van de voorafgaande vergaderingen, noch in een jaarprogramma was vastgelegd zijn er een groot aantal leden op het zelfde moment aanwezig. Na de rondleiding met uitleg door het ontvangende echtpaar werd als naar gewoonte heel gezellig gekeuveld over…. rozen natuurlijk! De gezellige zondagvoormiddag vloog voorbij.

De tot in de puntjes verzorgde tuin en de diversiteit aan rozen werd door iedereen gesmaakt.Het gastvrije en attentievolle ontvangende koppel niet te na gesproken.Proficiat François en Nandje en bedankt voor de kersen.

Fotoalbum  Tuinbezoek 2008

Naar boven